Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, της συντονίστριάς της Ομάδας Δράσης για τα ζώα του Κινήματος  κ. Ανθής Μουζούρη, της Μόνικας Μιτσίδου εθελόντριας σε φιλοζωική οργάνωση και του υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων αλλά και τρόπους βελτίωσης του τρόπου χειρισμού των αδέσποτων από την τοπική αυτοδιοίκητη. Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα να  στείλει σε όλους στους Δήμους και Κοινοτικές Αρχές επιστολή για να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων, αφού είναι υποχρέωσή τους  βάση νόμου να διατηρούν εγκεκριμένα υποστατικά για την φύλαξη τους. Η αντιπροσωπεία του Κινήματος παρουσίασε τις απαντήσεις από περίπου 40 Δήμους και κοινότητες, εκ των οποίων οι μισοί μόνο διατηρούν εγκεκριμένα υποστατικά για την φύλαξη αδέσποτων.

Σε δηλώσεις της η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα κ. Ανθή Μουζούρη, τόνισε πως «Εκφράστηκαν οι ανησυχίες μας για την τύχη των αδέσποτων ζώων στους Δήμους και κοινότητες που δεν διατηρούν κατάλληλα υποστατικά ή/και δεν έχουν καθόλου διαδικασία διαχείρισης τους αν ανευρεθούν. Τονίστηκε στον υπουργό πως πρέπει να γίνεται έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ενώ προτάθηκε όπως διευθετηθεί μια συνάντηση με την Ένωση Δήμων και Ένωση Κοινοτήτων  για να τεθεί το θέμα προς συζήτηση / ενημέρωση».

Ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με την Ομάδα να ζητά όπως προωθηθούν άμεσα μέτρα για μείωση του αριθμού των αδέσποτών, όπως προώθηση μαζικών στειρώσεων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να εξεύρει το Υπουργείο κίνητρα για να στειρώνονται περισσότερα ζώα από τους ιδιοκτήτες τους και να στηρίζονται εθελοντές που με δική τους πρωτοβουλία προσπαθούν να βοηθούν αδέσποτα.

Γενικά ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό ο οποίος έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον στις απόψεις μας και έγινε ανταλλαγή ιδεών με σκοπό πάντα την βελτίωση του επιπέδου ευημερίας των ζώων στην χώρα μας.».