Προκαλεί οργή και απογοήτευση η είδηση του θανάτου 69χρονου συμπολίτη μας ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του λόγω των υποδομών της πολυκατοικίας στη οποία διέμενε στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Αλεξίας Σακαδάκη, σε δηλώσεις της με αφορμή το περιστατικό ανέφερε ότι: «Τα προβλήματα στους συνοικισμούς δεν είναι πρόσφατα. Ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο σημείο της απώλειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί  μια έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συσκέψεις δυστυχώς δεν δίνουν τη λύση. Τη λύση δίνουν οι επιτόπιες επισκέψεις στους συνοικισμούς, η καταγραφή των προβλημάτων και η άμεση επίλυση τους.

Για το πρόσφατο περιστατικό, όπως ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπήρξαν προειδοποιήσεις για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ανελκυστήρα, ωστόσο πέρασε και το πρώτο εξάμηνο του 2018 όπου ήταν το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα γινόταν η εγκατάσταση και τελικά φτάσαμε στην απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έφερε στο φως την δυστυχία τεσσάρων οικογενειών οι οποίες διαβιούν σε πολυκατοικία τρώγλη, με την ευθύνη να βαραίνει το κράτος αλλά ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα κάποιοι επιχείρησαν να διαψεύσουν τότε το γεγονός, ωστόσο ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν δύο από τα πολλά παραδείγματα που υπάρχουν και που ως Οικολόγοι έχουμε αναφέρει είτε δημόσια, είτε με σχετική αλληλογραφία στο αρμόδιο Υπουργείο.

Θεωρούμε ότι εν έτη 2018 και δεδομένου ότι η οικονομία βαδίζει, κατά τους κυβερνώντες, σε υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς επιβάλλεται να γίνονται  έργα και υποδομές εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των συνοικισμών.  Επιβάλλεται τουλάχιστον να εξασφαλιστεί μια πραγματική ασφαλής και επαρκής διαμονή για τους ανθρώπους που έμειναν εκτεθειμένοι λόγω προσφυγιάς και ζουν αναγκαστικά σε συνοικισμούς», είπε ολοκληρώνοντας η κ. Σακαδάκη.