Μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναλώνεται σε αντιμαχίες με το αντιπολιτευτικό ΑΚΕΛ, η επικείμενη επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί, πριν η ίδια επισκεφθεί την Τουρκία.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός αντί στο Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να διερωτάται για το σκεπτικό της επιλογής της κ. Λουτ και να προβεί τα σχετικά διαβήματα, επιλέγει να συντηρεί μια αντιπαράθεση άνευ ουσίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα που αφορούν το πολύπλευρο θέμα του Κυπριακού προβλήματος και να προσπεράσει την στείρα και διαβρωτική κριτική και την καθημερινή αντιπαράθεση των κυρίαρχων πολίτικων παραγόντων που συμπεριφέρονται ως κοκόρια σε κοτέτσι.

Δυστυχώς οι συγκρούσεις δεν ωφελούν κανέναν, παρά μόνο δίνουν ευκαιρίες στην Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία για επικρίσεις, την ώρα που η φαιά ουσία αντί να επικεντρώνεται στα σημαντικά, σπαταλιέται σε ανούσιες αντιφωνίες.