Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποιεί την Τρίτη 09 Μαρτίου στις 19:00 διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Η κατοχύρωση των Επαγγελμάτων των Τεχνών και του Πολιτισμού: Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον;”.

Στη διαδικτυακή συζήτηση οι ομιλητές θα αναλύσουν το νομοσχέδιο περί κατοχύρωσης της ιδιότητας του Καλλιτέχνη που προτείνει το κράτος, την πορεία των συζητήσεων μέχρι σήμερα, τις αδυναμίες αλλά και τις πρόσφατες εισηγήσεις. Ανάλυση θα γίνει στο χρονοδιάγραμμα, όπως και στον ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, τις οδηγίες της Unesco και της ΕΕ για την κατοχύρωση και αναγνώριση της ιδιότητας του Καλλιτέχνη, αλλά και τα επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Επίσης θα αναλυθεί και η ιδιαιτερότητα της φύσης εργασίας των επαγγελμάτων αυτών, τις δημόσιες διαβουλεύσεις, καθώς και τις παράλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και βιώσιμου σχεδίου κοινωνικής πρόνοιας με παράλληλη κατοχύρωση όλων των επαγγελμάτων των Τεχνών.

Η συζήτηση θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο Facebook (https://www.facebook.com/cygreens).

Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετέχουν:

– Λέα Μαλένη, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, υποψήφια βουλεύτρια Λευκωσίας, Μέλος της συντονιστικής ομάδας των Artists of Cyprus, και μέλος της Παράλληλης Βουλής, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για συζήτηση του Νομοσχεδίου περί Κατοχύρωσης του Καλλιτέχνη.

– Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος του Κινήματος, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/cPqAhemHG