Επικοινωνιακά τεχνάσματα σοφίζεται ο ΔΗΣΥ κάθε φορά που αποκαλύπτεται η αναλγησία και οι κακές πρακτικές της Κυβέρνησης, προκειμένου να «σκεπάσει» τα όσα αποκαλύπτονται.

Από την Παρασκευή ζούμε μια νέα επιχείρηση αντιπερισπασμού που συχνά ακολουθεί η κυβέρνηση.  Ξέσπασε πολιτική κρίση με την καταψήφιση του προϋπολογισμού για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου από το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Την Παρασκευή είχαμε σκηνές του θεάτρου του παραλόγου, που όμως μπορούν να έχουν μια εξήγηση. 

Ήδη τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καταστροφή του Συνεργατισμού σε συνεργασία με μέρος των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλώστε( κρίση των εκπαιδευτικών όταν το καλοκαίρι έκλεισαν τον Συνεργατισμό).

Φαίνεται ότι για να ενισχυθεί αυτή η κατάσταση αντιπερισπασμού ο ΔΗΣΥ – ανεύθυνα και εγκληματικά – έριξε στο πάτωμα της επικαιρότητας το ίδιο το ΡΙΚ που δεν ακολούθησε την πολιτική του αντιπερισπασμού κάποιων άλλων μέσων ενημέρωσης. 

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι έγιναν παρεμβάσεις και επεμβάσεις για σχόλιο συνεργάτη του ΡΙΚ που αφορούσε τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών και τις ευθύνες του για τον Συνεργατισμό. Το ΡΙΚ έπρεπε να “τιμωρηθεί” και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η τακτική του αντιπερισπασμού. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν πέφτει στην παγίδα του αντιπερισπασμού και των επικοινωνιακών πολιτικών αποπροσανατολισμού. Το πόρισμα για εμάς είναι ξεκάθαρο, διότι επιρρίπτει ευθύνες για τις οποίες οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν.

Γι’ αυτό απαιτούμε να παραιτηθεί σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.