Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί η νέα καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία – Πολιτών για δηλητηριάσεις ζώων.

Συγκεκριμένα, λάβαμε καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση γάτων σε περιοχή στον Στρόβολο κοντά στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Το φρικιαστικό περιστατικό, συμβαίνει εδώ και μερικές ημέρες ξεσηκώνοντας όλη την γειτονιά, καθώς, κάθε σπίτι βρήκε και ένα δηλητηριασμένο γάτο στην αυλή του.

Ο δράστης τοποθέτησε σε όλη την γειτονία φόλες και δολώματα (γαρίδες, κόκκαλα ψαριών) με δηλητήριο ώστε να εξαφανίσει όλους τους γάτους από τη γειτονιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 20 γάτοι.

Το εν λόγω περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στην Αστυνομία, δόθηκαν τεκμήρια, και το θέμα θα οδηγηθεί για εξέταση στην Αστυνομία των ζώων. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην γειτονιά και διαδόθηκε η πληροφορία, ότι στην πιο πάνω περιοχή κυκλοφορεί δολοφόνος ζώων.

Είναι απαίτησή μας από την Αστυνομία ζώων, όπως οι υποθέσεις κακοποιήσεων και δολοφονιών ζώων, διερευνώνται με κάθε σοβαρότητα. Απαιτείται να οδηγούνται οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία, προκαλεί την επανάληψη των ίδιων φρικιαστικών περιστατικών και την θανάτωση και άλλων ζώων.

Σε δηλώσεις της η κ. Άνθη Μουζούρη συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα δήλωσε πως: «Ζούμε στο 2024, δεν μπορούμε ως κοινωνία να εθελοτυφλούμε σε εγκληματικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα. Διαβεβαιώνουμε, ότι, θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι να γίνει απονομή της δικαιοσύνης».