Σε πλήρη αρμονία με τους εγκάθετους της στην Κύπρο βρίσκεται η Τουρκία, η οποία ανεβάζει τους τόνους, εκτοξεύει απειλές και δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει της έναρξης των εργασιών από την Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Βέβαια η απειλητική αυτή στάση της Τουρκίας, σε συνδυασμό με την προκλητική απόφαση της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων να ανακοινώσουν την έναρξη εργασιών σε περιοχές που το ψευδοκράτος δήθεν αδειοδότησε στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου, είναι κάτι το οποίο είχαμε προβλέψει από καιρό. Είχαμε επίσης προειδοποιήσει την κυπριακή κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη.

Θυμίζουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε καλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη καθώς και την Κυπριακή Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και προετοιμασία για αποτελεσματική αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών.

Πλέον η στιγμή αυτή έφτασε και ευχόμαστε να μας βρει προετοιμασμένους αλλά και έτοιμους να καταγγείλουμε τις προκλήσεις από μέρους της Τουρκίας στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρουμ. Δεν μπορεί ένα κράτος να ρυθμίζει τις ενεργειακές του δραστηριότητες στη βάση των απειλών μιας άλλης χώρας που θεωρεί ότι όλα της ανήκουν, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.