Έντονα ενοχλημένη δηλώνει η Κυβέρνηση από τα όσα δηλώνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σε σχέση με το Κυπριακό, συντηρώντας έτσι τους διαξιφισμούς που παρατηρούμε να συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στα Κυβέρνηση ή -σε λιγότερο βαθμό- με το κυβερνών κόμμα και το ΑΚΕΛ. 

Δυστυχώς αντί οι Κυβερνώντες να διερωτηθούν για το αποτέλεσμα της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουντέρες για την ΟΥΝΦΥΚΙΠ και να ασχοληθούν  με τις προτροπές, τις ελλείψεις και την έμμεση προειδοποίηση που περιλαμβάνονται  σε αυτή, αναλώνονται σε άσκοπες δηλώσεις περί αναφορών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό δεν επιτρέπει πολιτικά τερτίπια και σκόπιμες αντιπαραθέσεις για επικοινωνιακούς ή άλλους σκοπούς. Με αυτό δηλώνουμε ότι δεν υιοθετούμε και δεν συμφωνούμε με την ανάγνωση του ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στο κυπριακό και για τις ευθύνες για το αδιέξοδο. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις εξελίξεις που αναμένονται στο άμεσο μέλλον και που αφορούν τόσο το Εθνικό πρόβλημα όσο και τα ενεργειακά θέματα.