Με σύνεση και σε πνεύμα κατανόησης των αναγκών των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εγκαινιάσει ένα συνεχή διάλογο στο θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο και όχι να οδηγήσει για άλλη μια φορά την κατάσταση στα άκρα, όπως δυστυχώς έγινε για άλλα θέματα πρόσφατα με τους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο παιδείας, δια του Υπουργού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, δηλώνει από την πλευρά τους ότι υπάρχουν συγκλήσεις και τα έχουν βρει με τους μαθητές στα 5,75 από τα 6 σημεία της διαφωνίας. Αλλά σε αυτό το .25 μπορεί να κρύβεται όλη η ουσία. 

Ίσως γι αυτό η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, την 3η και 4η περίοδο κάνοντας λόγο ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις τους, κάτι που επιβεβαίωσαν και κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε το Υπουργείο αλλά και τους μαθητές να συνεχίσουν τον διάλογο τους μακριά από πείσματα και ακραίες αντιδράσεις και με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της μάθησης να εξεύρουν την λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.