Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Ορισμένοι φαίνεται ότι ζουν στο δικό τους αγγελικό κόσμο ή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για προεκλογικούς λόγους.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ που ανακοίνωσε η Eurostat και έφτασε το 3,3% δεν σημαίνει παράλληλα και οικονομική ευημερία για την Κύπρο.

Σημειώνεται για παράδειγμα ότι και το 2012 αυτός ο δείκτης είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης φτάνοντας στο 2.7 %, ενώ λίγους μήνες αργότερα επήλθε το κούρεμα και η καταστροφή και βεβαίως ο πλήρης καταποντισμός του δείκτη.

Το ότι υπήρξε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ δεν σημαίνει ότι βελτιώθηκε και η ζωή των Κυπρίων. Όταν οι δείκτες της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανισότητας παραμένουν ψηλά, η αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι ο πλούτος μοιράζεται ανάμεσα στους λίγους και τους προνομιούχους. Οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Αυτή η διαπίστωση πρέπει να προκαλεί ανησυχία, αφού είναι στοιχείο που διαβρώνει την αειφορία της οικονομίας. Η κατάσταση των δεικτών της κοινωνικής ανισότητας, δείχνει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας και όχι η αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αποτύχει επί της ουσίας στην οικονομική της πολιτική και το μόνο που τη νοιάζει προεκλογικά είναι να βολέψει ημετέρους. Μπορεί κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να ανακάλυψαν τώρα τους δυσπραγούντες λόγω εκλογών, αλλά η πρακτική τους διαψεύδει.

Όπως πρόσφατα που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς έγκριση νομοσχέδιο, που προνοεί αυξήσεις σε υψηλόμισθους κρατικούς υπαλλήλους (έναν συγκεκριμένο πρέσβη) και τους υπαλλήλους της Κεντρικής Τράπεζας.