Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση να χαμηλώσουν οι τόνοι στα θέματα υγείας και της παιδείας, καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εγκύψει στα εμφανή προβλήματα που παρατηρούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια και έχουν ως κύριο αντίκτυπο την ταλαιπωρία ασθενών, άλλα και να προσέλθουν σε ένα ουσιαστικό διάλογο μακριά από ακρότητες για αντιμετώπιση των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στα σχολεία για τα οποία εμείς μιλούμε τουλάχιστον από το 2015. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση των γιατρών και της ΠΑΣΥΚΙ να δώσουν τόπο στην οργή και να μην απαντούν στις προκλήσεις που δέχονται από πλευράς της κυβέρνησης. 

Όπως αναφέραμε πολλές φορές, η εικόνα των νοσοκομείων μας ​σήμερα, δεν ανταποκρίνεται ​σε κανένα διεθνές πρότυπο ασφάλειας για τους ασθενείς. Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση της IMR που είδε το φως δημοσιότητας, όχι μόνο επιβεβαιώνει τα όσα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε διατυπώσει σε σχέση με τα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά κατέδειξε και τη μη ύπαρξη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εύχεται ότι ο παραμερισμός της αντιπαράθεσης και οι χαμηλοί τόνοι θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα στα προβλήματα των νοσοκομείων προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία των ασθενών.