Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, ενημερώνει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο πολιτογραφήσεων στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, γνωστό ως «σχέδιο χρυσών διαβατηρίων» παρά τη ψήφιση  το Φεβρουάριο του 2018 της πρότασης νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με βάση των την οποία από την 1 Φεβρουαρίου οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να καθορίζονται με κανονισμούς που θα ψηφίζει η Βουλή.

Ο υπουργός ερμηνεύοντας το νόμο με δικό του τρόπο, αποφάσισε να δικαιούται η Κυβέρνηση να εφαρμόζει το σχέδιο πολιτογράφησης επ΄ αόριστον.

Αυτό συμβαίνει καθώς χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ακόμα μια φορά στην έκθεση της για την Κυπριακή οικονομία δεν παραλείπει να αναφερθεί και πάλι στην «ιθαγένεια από επενδυτικά προγράμματα» ως ακόμα ένα παράγοντα που ενισχύει τις ανισορροπίες της Κυπριακής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10/2 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αναμένει απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών επί του συγκεκριμένου θέματος.

Είναι καιρός η Βουλή των Αντιπροσώπων να πάρει καθοριστικές αποφάσεις, να επανέλθει το αρχικό κείμενο της πρότασης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τον κανονισμό και να προχωρήσει στη ψήφιση και των άλλων προτάσεων που αφορούν εξυγίανση αυτού του επενδυτικού εργαλείου που έχει καταθέσει το Κίνημα Οικολόγων.

Κάποιοι πρέπει να αφήσουν τα λόγια και να παρουσιάσουν έργα επιτέλους.