Με μεγάλη μας ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόσφατη συνεδρία του αναφορικά με τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας 5το οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων κηρύσσοντας την Έγκωμη ως το δεύτερο“5G Free Zone” μετά το Δήμο Γεροσκήπου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση του Δήμου Έγκωμης και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το εν λόγω παράδειγμα και άλλοι Δήμοι στη Λευκωσία και σε όλη την Κύπρο.

Καλούμε τη Βουλή να προωθήσει προς ψήφιση τις προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από το Κίνημα για την μείωση του ύψους των ορίων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και για την καθιέρωση αυστηρών κριτηρίων για τη χωροθέτηση τους.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει κατατεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας αίτημα που υπέγραψαν δέκα χιλιάδες πολίτες για αναστολή της εφαρμογής του συστήματος του 5G. 

Το Κίνημά Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμφωνεί με την εισήγηση για δωδεκάμηνη αναστολή της εφαρμογής του 5G μέχρι να τεκμηριωθεί το αβλαβές για την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.