Μαθαίνουμε ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχολείο και τις κατοικίες στο Δάλι, ωστόσο δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για άμεση επίλυση του προβλήματος. Έτσι, από νωρίς σήμερα το πρωί κάτοικοι στο Δάλι αλλά και δάσκαλοι του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, έσπευσαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τις βιομηχανικές μονάδες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από τη λειτουργία τους, τη στιγμή που και τα δυο εργοστάσια βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους της περιοχής. Η υγεία των παιδιών σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη, καθώς τα παιδιά καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε ένα περιβάλλον που αναπνέουν επιβλαβείς ουσίες από τα εργοστάσια ασφάλτου.

Πριν μερικές εβδομάδες επηρεαζόμενα παιδιά βρέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και είπαν στους βουλευτές ότι έχουν πονοκέφαλους, ζαλίζονται, πονάνε το λαιμό τους και έχουν τάσεις εμετού. Αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Είναι ντροπή για την κυπριακή πολιτεία να μπαίνουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα πιο πάνω από την υγεία των παιδιών.

Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν οι αρμόδιοι φορείς και να σταματήσουν να κλείνουν τα αυτιά στις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων, και να επιλύσουν άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα που άπτεται της ποιότητας ζωής άλλα και της υγεία των κατοίκων.