Ανησυχητικές είναι οι κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού σε σχέση με τις λύσεις που προτείνονται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Καλεί τη βουλή να ανοίξει το δρόμο για αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Δεν μας ανέφερε πως θα προστατευτούν οι οφειλέτες θύματα της τραπεζικής κρίσης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν θα συμβάλουμε σε μια γρήγορη μείωση των συνολικών μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) στο τραπεζικό σύστημα κατά 40%, ως είναι η επιθυμία του κ. Χάρη Γεωργιάδη, χωρίς καμία προϋπόθεση και άνευ όρων.  Αναμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση υλοποίηση του Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη στο προεδρικό στις 15 Μάρτιου 

Η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, των αυτοεργοδοτούμενων, των φτωχών νοικοκυριών και η διασφάλιση ότι δεν θα πληρώσουν αθώοι τα οικονομικά λάθη άλλων, αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή.

Η διευθέτηση των δανείων σε ελβετικό φράγκο και η δικαίωση των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, καθώς και δημιουργία και λειτουργία του ταμείου αλληλεγγύης που θα επουλώνει ορισμένες από τις πληγές που άνοιξε η οικονομική κρίση και η τραπεζική χρεοκοπία, αποτελούν αναγκαίους όρους. 

Όπως ξεκαθάρισε και ο Προέδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης στον Προέδρο Αναστασιάδη στην πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν θα κάνει  πλάτες στην κυβέρνηση στο κυνήγι των ευάλωτων δανειοληπτών.

Δεν θα ικανοποιήσουμε την ανάγκη της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την πολιτική που στρέφεται κατά των πιο αδύναμων πολιτών.