Στον δρόμο των ηλεκτρονικών εκποιήσεων κινείται η λογική των Κυβερνώντων, την ώρα που ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκονται και θύματα της τραπεζικής κρίσης. Δεν ακούσαμε όμως πως θα προστατευτούν, από το όποιο είδος εκποιήσεων, αυτά τα θύματα. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζει να διεκδικεί τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Ζητούμε τη διευθέτηση των δανείων σε ελβετικό φράγκο και τη δικαίωση των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων. Αιτούμαστε την αποκατάσταση των ταμείων των εργαζομένων. Ζητούμε την άμεση δημιουργία και λειτουργία του ταμείου αλληλεγγύης που θα επουλώνει ορισμένες από τις πληγές που άνοιξε η οικονομική κρίση και η τραπεζική χρεοκοπία.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητεί μόνο τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των εκποιήσεων. Οφείλει πρώτιστα και άμεσα να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτούμενους, τα φτωχά νοικοκυριά και να διασφαλίσει ότι με τις εκποιήσεις δεν θα πληρώσουν αθώοι τα λάθη άλλων. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα επαγρυπνούμε ώστε οι κακοπληρωτές δανειολήπτες αλλά και όσοι ευθύνονται για την καταστροφή και τον εξευτελισμό του λαού μας, να πληρώσουν και αυτοί. Αντιστεκόμαστε στην ανάγκη της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την πολιτική που στρέφεται κατά των πιο αδύναμων πολιτών.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Προέδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης στον Προέδρο Αναστασιάδη στην πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση. Δεν πρόκειται το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση στο κυνήγι των ευάλωτων δανειοληπτών.