Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) διοργάνωσε, από την Παρασκευή 26 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου, εκπαιδευτικό τριήμερο στο χωριό Πεδουλάς της ορεινής Επαρχίας Λευκωσίας.

Το πρωινό του Σαββάτου η ομάδα της Νεολαίας Οικολόγων επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Πεδουλά, έπειτα ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό μουσείο, όπου στεγάζονται εικόνες και ιερά κειμήλια που σώθηκαν από τις εκκλησίες του χωριού, καθώς και στο Λαογραφικό μουσείο όπου στεγάζει τη λαογραφική παράδοση της γύρω περιοχής. Η ξενάγηση της Νεολαίας Οικολόγων το πρωινό του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στο παρεκκλήσι υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς τον σταυρό εικοσιπέντε μέτρων στο ύψωμα του χωριού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο μονοπάτι της φύσης όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας της Βορινής, τον μικρό καταρράκτη στο βάθος του βουνού, τη βρύση του Πουμί, τον ποταμό των νεκρών κ.ά.

Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το σπίτι του Κοινοτάρχη κ. Μάριου Θεοχάρη, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής ροδοστάγματος από την μητέρα του την κ. Αντρούλλα.

Τα μέλη και οι φίλοι της Νεολαίας Οικολόγων, πέρασαν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, στηρίζοντας τα χωριά και τις τοπικές επιχειρήσεις της ορεινής περιοχής του τόπου μας.

Σας περιμένουμε στην επόμενη εξόρμηση μας για να γνωρίσουμε καλύτερα τους βιότοπους της χώρας μας!

Νεολαία Οικολόγων