Με επιτυχία στέφθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις που διοργάνωσε η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, με αφορμή της Διεθνούς Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του έργου «Άγριες Ιστορίες» του Στέλιου Θεοχάρους. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Nicosia PopUp Festival 2021.

Οι ηθοποιοί μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς, την αφήγηση, το παιχνίδι και το τραγούδι παρουσίασαν μικρές ιστορίες αγριότητας με στόχο να συγκινήσουν, να διασκεδάσουν αλλά κυρίως να προβληματίσουν το κοινό. Ιστορίες καθημερινότητας από την Κυπριακή πραγματικότητα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί, αλλά είναι πάντα παρούσες και αποτελούν κομμάτι του ποιοι πραγματικά είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία.

Στόχος της παράστασης ήταν η ευαισθητοποίηση όλων των ατόμων που την παρακολούθησαν, αναφορικά με τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, ο εθισμός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο εκφοβισμός και η μεταναστευτική κρίση.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές του έργου, την κ. Γεωργία Ναθαναήλ (ψυχολόγος) και την κ. Αλεξία Σακαδάκη (κοινωνιολόγος). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε η ευκαιρία στους θεατές να εκφράσουν ανοικτά τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς που τους δημιούργησε η παράσταση, καθώς και πιθανές λύσεις που θα μπορούσαμε να δώσουμε για να πετύχουμε θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας.