Η Νεολαία Οικολόγων συμμετέχει στην 4η Πορεία Υπερηφάνειας που διοργανώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 17:00 με σημείο έναρξης τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Αφορμή για την 4η Πορεία Υπερηφάνειας αποτελεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που είναι κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, η βαθύτερη όμως αιτία είναι οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα ΛΟΑΤΙ.

Η πορεία έχει γίνει το μέσο για την απόκτηση των αυτονόητων αλλά και μια απάντηση σε κάθε ρητορική μίσους και διακρίσεων που αναπτύσσεται γύρω από τα άτομα ΛΟΑΤΙ.

Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές, το κάθε άτομο να χαίρεται τη διαφορετικότητα του χωρίς να στιγματίζεται γιατί είναι μοναδικό. Για να επιτευχθεί όμως αυτό το χρέος μας στις γενιές του αύριο, αλλά και στις γενιές του σήμερα που είχαν την ατυχία να βιώσουν την περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό, πρέπει όλοι μαζί για να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα αποδοχής και συλλογικότητας.

Την Κυριακή λοιπόν ενώνουμε τη φωνή μας σε μια γιορτή αγάπης και υπερηφάνειας και κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα αύριο συλλογικότητας.