Η προκλητική ενέργεια των κατοχικών Αρχών στον Άγιο Δομέτιο με την παρέμβαση Τούρκων Στρατιωτών στην νεκρή ζώνη, μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά ότι το νησί μας βρίσκεται υπό κατοχή με τον Τουρκικό Αττίλα να καραδοκεί και να επιτίθεται προκλητικά για άλλη μια φορά.

Συγκεκριμένα, οι κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν στην τοποθέτηση σε ακατοίκητη κατοικία στη νεκρή ζώνη, μεταλλικού ιστού, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης από τις κατοχικές Αρχές, και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ παράλληλα, στεκόμαστε στο πλάι των κατοίκων του Άγιου Δομετίου που δικαιολογημένα ανησυχούν και αντιδρούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Οι ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας εις βάρος των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς συνθέτουν για ακόμη μια φορά μια πολύ δυσοίωνη εικόνα για τις προθέσεις της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την έναρξη των διαπραγματεύσεων.