Ακούσαμε από την πρώτη θητεία της Κυβέρνησης, πριν 6 σχεδόν χρόνια, ότι θα επιδειχθεί «καμία ανοχή» σε θέματα διαφθοράς και εγκληματικότητας. Πλέον η Κυβέρνηση διανύει την δεύτερη της θητεία και ακόμα το αποτέλεσμα, διόλου δικαιώνει τις βαρύγδουπες αυτές δηλώσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποίησε πρόσφατα δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου. Δήλωσε παρόν στην όποια ενδεχομένως βοήθεια χρειαστεί από τη Βουλή, αντικρίζοντας τη στήριξη της Αστυνομίας με θετικό βλέμμα, χωρίς ωστόσο να δίνει λευκή επιταγή στον Υπουργό.

Στις 3 Ιουνίου 2018 ο κ. Ιωνάς Νικολάου είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» και μιλώντας για το οργανωμένο έγκλημα, έδωσε το στίγμα της ανεπάρκειας σε μερικές περιπτώσεις την ίδιας της Αστυνομίας κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφθορά που εντόπισε, ως ισχυρίζεται, εντός του σώματος. Σημειώνουμε ακόμα ότι όπως ανάφερε το οργανωμένο έγκλημα έχει χαρτογραφηθεί. Σε συνδυασμό με το ευρέως παραδεκτό γεγονός ότι με το οργανωμένο έγκλημα διασυνδέονται πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι απαιτήσεις πλέον είναι πολλές. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε τοποθετηθεί δημόσια, την ίδια κιόλας μέρα, υποδεικνύοντας στον υπουργό ότι είπε πολλά τα οποία καταγράφονται και αναμένουμε πράξεις και αποτελέσματα. Αλήθεια σε αυτή τη χαρτογράφηση πιο ρόλο έχει η λεωφόρος Σταυρού στον Στρόβολο.

Παρακολουθώντας τα αστυνομικά ρεπορτάζ από την ημέρα εκείνη και εντεύθεν, δεν παρατηρούμε μείωση στην δράση του οργανωμένου εγκλήματος αλλά ούτε και μηδενική ανοχή. Εκείνο το οποίο βλέπουμε είναι τίτλους στα διάφορα ΜΜΕ που αναφέρονται σε εκ νέου δράση των κυκλωμάτων, των φατριών, των νυχτοβατών κ.ο.κ.  

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνει στον Υπουργό της Δικαιοσύνης ότι η κατάσταση επιβάλει την λήψη έκτακτων και αποτελεσματικών μέτρων που δεν θα συνιστούν μόνιμη και διαρκή απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά θα είναι ταυτόχρονα αρκούντως αποτελεσματικά.