Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου συνάντηση με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου με θέμα την Αστυνομία των Ζώων. Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο τέως βουλευτής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, ο Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ. Άδωνις Γιάγκου και  η κ. Ανθή Μουζούρη, Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα. Στην συνάντηση ήταν παρόντες, πέραν της υπουργού, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας καθώς και άλλα μέλη της δύναμης.

Η κ. Ανθή Μουζούρη, συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος δήλωσε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων, χαιρετίσαμε την ίδρυση της Αστυνομίας των Ζώων καθώς ήταν ένα διαχρονικό αίτημα, τόσο του Κινήματος όσο και των άλλων φιλοζωικών οργανώσεων. Την ίδια ώρα, θέσαμε τους προβληματισμούς μας για το γεγονός πως η Αστυνομία των Ζώων λειτουργεί με ολιγάριθμο προσωπικό, ενώ υπάρχουν καθημερινά πολυάριθμες καταγγελίες  για κακοποιήσεις ζώων σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προς το παρόν στην Αστυνομία των Ζώων απασχολούνται 16 αστυνομικοί παγκύπρια, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διεκπεραίωση του έργου τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θίχθηκε και το γεγονός πως η Αστυνομία των Ζώων δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα βοηθήσει τα μέλη της στην ομαλή εξάσκηση των καθηκόντων τους ως προς την εξέταση υποθέσεων που αφορούν κακοποίηση ζώων. Αριθμός εισηγήσεων υποβλήθηκαν εκ μέρους του Κινήματος στην υπουργό και πιστεύουμε πως η υιοθέτησή τους θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας των Ζώων.

Τονίσαμε στην υπουργό πως ως Κίνημα θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση της, όπως και της Αστυνομίας, για να συμβάλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην καλύτερη λειτουργία της  Αστυνομίας των Ζώων.

Ένα άλλο πάγιο αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είναι όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να επαναλειτουργήσει ο Ουλαμός Πάταξης της Λαθροθηρίας, θέμα που θέσαμε και ενώπιον της υπουργού Δικαιοσύνης.

Η συνάντηση ήταν αρκετά εποικοδομητική και τόσο η κ. Δράκου, όσο και αντιπρόσωποι της  Αστυνομίας έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον στις εισηγήσεις μας και ήταν θετικοί στο να βρεθούν λύσεις σε αρκετά προβλήματα, με απώτερο σκοπό να σταματήσει τάχιστα κάθε μορφή βίας προς τα ζώα».