Αν και το λεγόμενο deal για τον Συνεργατισμό δεν έχει γίνει γνωστό από τα επίσημα χείλη, τακτική που διατηρούν – και αρέσκονται σε αυτή – οι Κυβερνώντες, όπως πληροφορούμαστε από τον ημερήσιο Τύπο «παίζεται» ένα θρίλερ μεταξύ των επενδυτών και εν δυνάμει μετόχων του εγχειρήματος ξεπουλήματος του Συνεργατισμού.

Η προσφιλής τακτική της Κυβέρνησης να κρατά το στόμα της ερμητικά κλειστό στο θέμα αυτό, έχει προκαλέσει την μέγιστη ανησυχία στους υπαλλήλους του Συνεργατισμού, οι οποίοι με το δίκαιό τους ζητούν απαντήσεις από τις συντεχνίες τους. Βέβαια και τα συνδικαλιστικά όργανα, όπως αναφέρουν δημόσια, είναι θύματα της ίδια τακτικής των Κυβερνώντων, δηλαδή της μηδενικής ενημέρωσης. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται καταθέτες, δανειολήπτες, κάθε πολίτης – πελάτης των Συνεργατικών και κάθε πολίτης που ανησυχεί για την οικονομία εν γένει.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά όπως αρχίσει  η έρευνα για τις ευθύνες όσων έφεραν τον Συνεργατισμό στην καταστροφή. Επιτέλους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο πρέπει να συνοδευτεί με την δέουσα ενημέρωση και θα αποφέρει τα μέγιστα σε σχέση με την αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται. Έχουμε κουραστεί να ακούμε τους μεν να κατηγορούν του δε και ευθύνες να μην αποδίδονται σε κανέναν.