Αποτελεί ντροπή για τον Δήμο Λατσιών να αξιώνει χιλιάδες ευρώ για δικηγορικά έξοδα, από τις οικογένειες των θυμάτων του «καρκινογόνου» εργοστασίου ΑΣΤΡΑΣΟΛ στα Λατσιά, στέλνοντας τους επιστολές που απειλούν τα θύματα με νομικά μέτρα, όπως αναφέρει σήμερα με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης». Αξιώσεις που έρχονται πριν καν την ακρόαση από το Ανώτατο Δικαστήριο, στις 24 Ιανουαρίου, της έφεσης του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ως υπερβολικό το ποσό των 50.000 ευρώ που επιδικάστηκε ως αποζημίωση για κάθε ένα από τα θύματα του Astrasol.

Τονίζουμε πως διαχρονικά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται στο πλάι των συγγενών και των επηρεαζόμενων καρκινοπαθών από την υπόθεση με το εργοστάσιο «ΑΣΤΡΑΣΟΛ». Υπενθυμίζουμε ότι το 2009, με τη δυναμική παρέμβαση των Οικολόγων και των κατοίκων της περιοχής, διακόπηκε η λειτουργία του εργοστασίου της «Άστρασολ» στα Λατσιά.

Οι καρκινοπαθείς κάτοικοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν σε ότι αφορά τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Η απόφαση όμως αθώωσε την εταιρεία και τον Δήμο Λατσιών, με αποτέλεσμα να διεκδικούνται τα δικηγορικά έξοδα, ταυτόχρονα όμως, δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα  να μην καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κατοίκους από την Κυβέρνηση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς και την Κυβέρνηση να καταβάλουν την αποζημίωση που δικαιούνται οι επηρεαζόμενοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει άλλα προσκόμματα στη διαδικασία των αποζημιώσεων των θυμάτων από τη λειτουργία του εργοστασίου «ΑΣΤΡΑΣΟΛ». Αυτή η στάση των αρμόδιων εναντίον των καρκινοπαθών του Άστρασολ είναι καταδικαστέα.