Οι σημερινές συνεντεύξεις των Ρώσων αξιωματούχων δηλαδή του υπουργού εξωτερικών κ. Λαβρόφ και του πρέσβη κ. Οσάτσι επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η επικίνδυνη διαδικασία των πενταμελών διασκέψεων που ζήσαμε το 2017 με ευθύνη του κ. Αναστασιάδη και την εκκωφαντική υποστήριξη – δυστυχώς- του ΑΚΕΛ.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η διάθεσή της Ρωσίας και της Γαλλίας να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη για την διεθνή πτυχή του Κυπριακού ως μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχε διατυπωθεί και πριν τη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης. Όμως ο κ. Αναστασιάδης αγνόησε και με τη στήριξη του ΑΚΕΛ προχώρησε σε δυο πενταμερείς διασκέψεις στην Ελβετία μέσα στο 2017.

Σήμερα καλούνται και οι δυο υποψήφιοι Αναστασιάδης και Μαλάς που διαφημίζουν ότι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες από εκεί που έμειναν και θα σπεύσουν σε μια νέα πενταμερή διάσκεψη να τοποθετηθούν: θα αρνηθούν να συμμετάσχουν σε νέα πενταμερή διάσκεψη και θα απαιτήσουν να συμμετέχουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και η ΕΕ;


Περιμένουμε απαντήσεις.