Όπως αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πολίτης” το Melios Zoo Park όχι μόνο δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία τους -παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις από πλευράς του κράτους- αλλά αντίθετα αναβαθμίζεται με την εισαγωγή νέων ειδών. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα σημειώνεται και αύξηση των επισκέψεων στον “παράνομο” πλέον ζωολογικό κήπο.

Είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν -ή δεν θέλουν- να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους, ειδικά σε μία περίπτωση όπως αυτή, που οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, είναι προφανείς και πολλάκις έχουν αποδειχτεί στο παρελθόν. Είναι να απορείς επίσης για το επίπεδο ευαισθησίας της κοινωνίας μας σε θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε μια κουλτούρα καταπάτησης των δικαιωμάτων των ζώων.

Ευτυχώς που τουλάχιστον τα δημόσια σχολεία έχουν σταματήσει -με εγκύκλιο του Υπουργείου- να επισκέπτονται το παράνομο αυτό υποστατικό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε και καταγγείλαμε το θέμα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των ζώων, για να κερδίζει ο όποιος “επιχειρηματίας”. Ταυτόχρονα όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για το θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους, που θα καθιστά τις αποφάσεις του άμεσα εκτελεστέες και όχι απλές υποδείξεις των οποίων η εφαρμογή θα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια όσων αφορούν, όσων δηλαδή παρανομούν.