Τις εξελίξεις αλλά κι ένα ακόμα σκάνδαλο να «φουσκώνει» σε σχέση με την υπόθεση «Freshfields» παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες κοινή γνώμη αλλά και πολιτικός κόσμος στην Κύπρο. Η ησυχία που επικρατεί όμως γύρω από το θέμα αυτό, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Όταν υπάρχουν κατηγορίες όπως η παραβίαση, του συντάγματος, των νόμων και των εγκυκλίων από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και από τον Υπουργό Οικονομικών, θεωρούμε σκάνδαλο το γεγονός ότι οι Κυβερνώντες αλλά και μερίδα των πολιτικών κομμάτων του τόπου – ως συνένοχοι – να τηρούν σιγή ιχθύος. Είναι άξιο απορίας πως η αντιπολίτευση δεν έχει αγγίξει αυτό το θέμα με την σοβαρότητα που του αξίζει.

Τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας αφήνουν εκτεθειμένους τόσο τους Κυβερνώντες όσο και τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών.

Διερωτόμαστε πραγματικά, πέραν από την όποια διαδικασία, αν είναι με αυτή την ηθική που πολιτεύονται ορισμένοι, καθώς στην υπόθεση αυτή δεν εντοπίζει ένας μέσος και καλά πληροφορημένος παρατηρητής μόνο ατασθαλίες επί των διαδικασιών, αλλά και ζητήματα αρχής, ηθικής και αξιών. Εφαρμόζουν ανερυθρίαστα το μακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και θεωρούν αγιασμένο σκοπό το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Έλεος πλέον με αυτή τη κυβέρνηση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους, ενώ την ίδια ώρα καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε μια υπόθεση που έγινε με έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναθέτοντας νομική υπηρεσία σε έναν οίκο χωρίς να δώσει άδεια ο Γενικός Εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψη ότι χωρίς προφορές ή άλλη ανταγωνιστική διαδικασία ανατέθηκε αυτή η εργασία σε έναν νομικό οίκο που επιτέθηκε νομικά εναντίον της Δημοκρατίας, διεκδικώντας αποζημιώνεις δισεκατομμυρίων.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά, ερώτηση που κάναμε και σε άλλα σκάνδαλα που αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών. Πως θα εξελισσόταν μια τέτοια υπόθεση αν τα γεγονότα αυτά καταγράφονταν σε μια άλλη χώρα; O νοών νοείτω…