Η αδυναμία του Προέδρου και της κυβέρνησής του να ξεφύγει από την νοοτροπία του Yes Boy εκφράστηκε ακόμα μια φορά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όταν ρωτήθηκε για το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ και τη θρασύτητά τους να σχεδιάζουν να βάλουν γεωτρύπανα στη θαλάσσια περιοχή  της Κυπριακής Α.Ο.Ζ.. Συγκεκριμένα η κυβέρνησης απάντησε ότι θα αντιδράσουμε όπως πάντα.

Δηλαδή απλά αυτό μεταφράζεται «χωρίς να κάνουμε τίποτα».

Η κυβέρνηση του” ΝΑΙ σε όλα”,  θα κάνει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, βαφτίζοντάς το αντίδραση με «ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα» .

Δυστυχώς λοιπόν εξαιτίας της αντίληψης της κυβέρνησης, παγιώνεται διαρκώς η υποχωρητική στάση απέναντι στους Τούρκους. Τα καλά παιδιά δεν θυμώνουν στις προκλήσεις αλλά τις υπομένουν καρτερικά.

Προφανώς η αντίδρασή τους απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα και θρασύτητα θα είναι να μην θυμώσει και άλλο ο νεοσουλτάνος Ερντογάν και ζητήσει ευθέως “γη και ύδωρ”. 

“Όποιος δεν μίλησε πέθανε” λέει εν τη σοφία του ο λαός και εμείς εδώ ατάραχα αναμένουμε το τέλος μας. Καμία αγωνιστικότητα κανένα σθένος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Όλα αυτά είναι και εκλαμβάνονται σαν αδυναμία και περισσότερο σαν δειλία, την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται και πάλι να δεχθούν τα Yes από τους συνήθεις υπόπτους ,τα πολιτικά στελέχη  της κυβέρνησης που παραλίγο να παραδώσει την Κυπριακή Δημοκρατία στις συνομιλίες της Ελβετίας.