Απογοητευτική είναι η απάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή σχετικά με τους λόγους που δεν τοποθετήθηκαν αντιθορυβικά πετάσματα σε περιοχές με κατοικίες και σχολεία. 

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ο Υπουργός απαριθμεί τα σχολεία στα οποία δεν τοποθετήθηκαν τα ηχοπετάσματα, εξηγώντας ότι η εφαρμογή τους «δεν έγινε λόγω της έλλειψης κονδυλίων, ένεκα των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η οικονομική κρίση στη χώρα».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η απάντηση του Υπουργείου δεν μπορεί να ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση τους επηρεαζόμενους, αλλά ούτε να πείσει και την κοινή γνώμη. Στην Κύπρο, κατά την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργίαδη, οι αριθμοί ευημερούν και παρατηρείται ανάπτυξη. Μήπως με αυτού του είδους τις περικοπές είναι που πέτυχε η Κυβέρνηση το «success story»; Αφήνοντας τα σχολεία χωρίς ηχοπετάσματα; Αφήνοντας τα νοσοκομεία στα χάλια τους;

Τέτοια ανάπτυξη εμείς δεν την θέλουμε γιατί είναι καταστροφική για τον άνθρωπο.