Η φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από τον 60χρονο που βίαζε τον γιο της συντρόφου του από τα 6 μέχρι και τα 16 του χρόνια, έχει επιτέλους καταλήξει με τον 60χρονο να καταδικάζεται σε κάθειρξη 16 ετών.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μαρία Κολά αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ικανοποίησή μας για τη βαριά ποινή φυλάκισης του συγκλονιστικού αυτού εγκλήματος εις βάρος μιας αθώας παιδικής ψυχής. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που προηγούμενες υποθέσεις έτυχαν μείωσης της ποινής, ενώ διέπραξαν το ειδεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ευελπιστούμε πως η απόφαση για αυτή την ποινή θα μπορέσει να λειτουργήσει ως προηγούμενο για τις επόμενες υποθέσεις παιδεραστίας, αλλά και να δημιουργήσει το αναγκαίο πλαίσιο προστασίας και να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους ανθρώπους – τέρατα που διανοούνται να προχωρήσουν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε το γεγονός πως ο δικαστής αποφάσισε να συμπεριλάβει στα ευρήματά του αναφορές περί «αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού του παιδιού» λόγω του επαναλαμβανόμενου βιασμού του. Τέτοιες αναφορές καταδεικνύουν πως υπάρχουν ακόμη πολλές λανθασμένες και παρωχημένες απόψεις, ακόμη και ανάμεσα σε μέλη του δικαστικού σώματος, που προσβάλλουν συνανθρώπους μας, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο εφιάλτης που έχει ζήσει αυτό το παιδί για δέκα χρόνια έπρεπε να είναι υπεραρκετός λόγος για επιβολή αυξημένης ποινής».