Την περασμένη Παρασκευή οδηγήθηκε στην ολομέλεια για ψήφιση η πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με την οποία τερματίζεται η γενική και αυθαίρετη απαγόρευση της παραλίας ζώων σε ακτές και παραλίες.
Εννοείται ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ σε παραλίες λουόμενων και σε περιοχές προστασίας της φύσης.
Δυστυχώς ο ΔΗΣΥ ζήτησε αναβολή της ψήφισης και το θέμα οδηγήθηκε πίσω στη κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.
Επειδή διαβλέπουμε προσπάθεια αχρήστευσης της προσπάθειας καλούμε τους φιλόζωους να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να αναθεωρηθεί η διάταξη του νομού περί προστασίας της παραλίας που απαγορεύει την διέλευση των ζωών σε όλες τις παραλίες της Κύπρου για 365 ημέρες το χρόνο.
Καλούμε όλους τους φιλόζωους που θέλουν, να στηρίξουν τη προσπάθεια μας, να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα που καταβάλλουμε για το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους τετράποδους μας φίλους να απολαμβάνουν τις κυπριακές παραλίες.