Ισπανία – Παράνομοι Ζωολογικοί Κήποι και πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Εμείς προειδοποιήσαμε!!

Δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων απευθύνονται οι προειδοποιήσεις μας προς την κυβέρνηση για το θέμα της λειτουργίας παράνομων ζωολογικών κήπων.

Πρόσφατα (9 Δεκεμβρίου 2010) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ισπανία και συγκεκριμένα οκτώ από τις περιφέρειες της, συμπεριλαμβανόμενης και των Καναρίων Νήσων, έχει παραβιάσει την νομοθεσία για την διατήρηση άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους και δεν ακολούθησε τις διαδικασίες για την σωστή επιθεώρηση τους ούτως ώστε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας αλλά ούτε και εκπλήρωσε την υποχρέωση της για να κλείσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τους παράνομους ζωολογικούς κήπους που υπάρχουν στην χώρα μας και τον κίνδυνο Ευρωπαϊκής καταδίκης αλλά και πάλι φαίνεται ότι κανενός δεν ιδρώνει το αυτί του.

Πέραν των πιο πάνω το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες Αρχές (Κτηνιατρικές Υπηρεσίες) ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει μέσα στα Αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστημονική μελέτη που αφορά τα παράνομα υποστατικά και την κακή διαβίωση των άγριων ζώων στην Κύπρο.

Αναμένουμε τώρα να δούμε εάν και κατά πόσο το κράτος και τα αρμόδια όργανα του θα λάβουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις μας. Διαφορετικά θα είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε την ίδια τύχη με την Ισπανία.

Θα πρέπει άμεσα να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα και εκείνα τα υποστατικά τα οποία είναι παράνομα θα πρέπει να κλείσουν προτού είναι πολύ αργά.