Η αποστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Αθήνα σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή Πευκώνας Πικερμίου στο Δήμο Ραφήνας στην καμένη γη της Αττικής όπου είχαν ξεσπάσει οι φονικές πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2018.

Το Κίνημα μαζί με την ομάδα εθελοντών Σιας και το Δήμο Στροβόλου οργάνωσαν εκδηλώσεις και κατάφεραν να συγκεντρωθούν περίπου 5000 ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης ενός χώρου πρασίνου στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Πέρυσι ομάδα από τους οικολόγους της Κύπρου και της Ελλάδας, μαζί με τους εθελοντές Σιας και το Δήμαρχο Στροβόλου είχαν επισκεφθεί ξανά την περιοχή, φύτεψαν τα δέντρα για να αποκατασταθεί ο χώρος πρασίνου και εργάστηκαν για την καθαριότητα του καμένου  παιδότοπου.  

Η ομάδα του Κινήματος που επισκέφθηκε το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου αποτελείται από στελέχη και εθελοντές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη. 

Μαζί με τους κύπριους ακτιβιστές στην εκδήλωση συμμετείχαν Έλληνες Οικολόγοι με τους πρώην υπουργούς και βουλευτές κ. Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά και την εκπρόσωπο κα. Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα.

Με μεγάλη μας χαρά παρατηρούμε πως τα δικά μας δέντρα στην καμένη γη της Αττικής μεγαλώνουν και ο χώρος πρασίνου αλλά και ο παιδότοπος έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Παράλληλα έχουμε ενημερωθεί από το δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπορνούς για τις διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων και το πρόγραμμα ανοικοδόμησης. Δυο σχεδόν χρόνια μετά την καταστροφή και τα σημάδια της είναι ακόμα εμφανή και ευδιάκριτα παντού.  dentra 4dentra 4dentra 4