Δήλωση κ. Έφης Ξάνθου Αναπληρώτριας Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών    

Νέα καταγγελία έχει δεχθεί το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για υποστατικό που είναι υπό ανέγερση σε παραλία, μπροστά σε πολυτελές ξενοδοχείο. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες, για πολλοστή φορά παραβιάζεται η ζώνη προστασίας της παραλίας για να ανεγερθεί άλλο ένα κιόσκι πάνω στο κύμα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαφημίζει ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι «private beach» στους πελάτες της στην ιστοσελίδα του, θέτοντας το ερώτημα εάν αυτός είναι ο τελικός σκοπός της νυν κυβέρνησης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτη την μη εναρμόνιση μας με το πρωτόκολλο της Βαρκελώνης, που διασφαλίζει πολύ αυστηρό πλαίσιο προστασίας για τις ζώνες προστασίας των παραλιών σε όλη την Μεσόγειο. Θεωρούμε όμως εγκληματική την πρακτική του υπουργικού συμβουλίου να παραχωρεί κατά παρέκκλιση πολεοδομικές άδειες που έχουν απορριφθεί από τα αρμόδια σώματα, με την συνεχή επίκληση του δημοσίου συμφέροντος.

Επιτέλους ας παραδεχθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη πως έχει βάλει στόχο να παραχωρήσει όσο το δυνατό περισσότερο προνόμια στους υποστηρικτές της πριν λήξει η θητεία της. Η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι απλά γαρνιτούρα για προεκλογικές προκηρύξεις και ομιλίες σε ημερίδες και εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο χάνουμε άλλο ένα κομμάτι της πατρίδας μας στον βωμό της απληστίας κάποιων προνομιούχων λίγων…