Πύρινη λαίλαπα ξέσπασε στο δάσος του Ακάμα η όποια είναι αγνώστου έκτασης, ενώ γίνεται λόγος για δεκάδες εστίες που μαίνονται στο σημείο. Φωτιά ξέσπασε και στη Λάρα η όποια ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τις κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και την απερισκεψία των ανθρώπων προς αυτό και απαιτούμε να εντοπιστούν οι ένοχοι που προκαλούν την καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος της Κύπρου.

Μεγάλες είναι όμως και οι ευθύνες των πολιτικών και των κομμάτων εκείνων που στηρίζουν με τον πολιτικό τους λόγο τις εχθρικές προς το περιβάλλον ενέργειες στο όνομα της ανάπτυξης. Απέτυχαν πολλές φορές να κάψουν τον Ακάμα, στο παρελθόν όμως τώρα επέστρεψαν και το πέτυχαν. Τώρα καίγεται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα επιμένει στην ψήφιση των δυο προτάσεων νόμου για αντιμετώπιση της μάστιγας των πυρκαγιών, διότι τα περί νέων προσλήψεων εμπειρογνωμόνων και νέων μελετών, ούτε μας πείθουν, ούτε τις πυρκαγιές φαίνεται να μπορούν να περιορίσουν. Οι προτάσεις νόμου εκκρεμούν και οι διακηρύξεις ευδοκιμούν. 

Είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αγνώστους εμπρηστές και μάλιστα άμεσα. Ας αναλάβει και η ηγεσία της αστυνομίας τις δικές της ευθύνες.