Στο προσκήνιο και πάλι τα «χρυσά διαβατήρια», αυτή τη φορά όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καλείται να δώσει απαντήσεις για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες που πραγματοποιήθηκε μετά από την παραχώρηση διαβατηρίου στον Σαουδάραβα Πρίγκηπα το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν ήταν και το μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες το καλοκαίρι του 2018 δεν ήταν το μοναδικό και πως ο ίδιος ταξίδεψε ξανά το καλοκαίρι του 2015 λίγους μήνες μετά την παραχώρηση των «χρυσών» διαβατηρίων στο Σαουδάραβα μαζί με άλλα 21 μέλη της οικογένειάς του.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μας ενημερώσει για την συγκεκριμένη κατάσταση και αν κατά πόσο έχει ταξιδέψει και τότε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σαουδάραβα φίλου του.

Με την ευκαιρία πρέπει να επαναλάβουμε ότι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όταν έχει κλείσει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να επιμένει να θέλει να συνεχίσει το ίδιο τροπάρι, σε ότι αφορά το περίφημο «επενδυτικό πρόγραμμα».

Εμείς εισηγούμαστε την άμεση τροποποίηση του σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων έναντι υπηκοότητας (Πολιτογραφήσεις) ούτως ώστε να ωφεληθεί η πραγματική οικονομία και όχι μόνο οι ημέτεροι και οι γνωστοί κύκλοι.

Η μόνη απάντηση στη διαφθορά είναι η διαφάνεια. H Βουλή πρέπει να ψηφίσει άμεσα την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη διαφάνεια σε ότι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ότι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και τις επενδύσεις.