Καλαντάρι Δεκεμβρίου

1 Δεκεμβρίου –   Μετά από αποτελεσματικές ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Οικολόγων Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε και καθάρισε τον περιμετρικό χώρο σε αδιέξοδο στον προσφυγικό συνοικισμό Κόκκινες στην Λάρνακα. Διάφορα μπάζα, κλαδέματα και άλλα αντικείμενα προκαλούσαν έντονη οχληρία στους περίοικους καθώς επίσης και καταφύγιο για διάφορα τρωκτικά.

10 Δεκεμβρίου –  Υπερψήφιση πρότασης νόμου μας που τροποποιεί τον περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμο. Με τις νέες ρυθμίσεις ανήλικοι κάτω των δεκαοχτώ ετών δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές ή σε διαφημιστικά φιλμάκια εάν δεν έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, και των ιδίων εάν είναι από δεκαπέντε ετών και πάνω. Δημιουργείται η υποχρέωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου να δημιουργήσει και να υιοθετήσει Κώδικα Δεοντολογίας που θα είναι δεσμευτικός για τους παρόχους υπηρεσιών οπτικοακουστικού περιεχομένου όσον αφορά τη συμμετοχή ανηλίκων. Αυτή η διαβούλευση πρέπει να γίνει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα πρέπει να εκπονηθεί εντός των επόμενων έξι μηνών.

10 Δεκεμβρίου    –     Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή η τροπολογία μας που αποτρέπει την αναδρομική ισχύ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που μειώνει τα κτηματολογικά τέλη στις περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.