Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ασφαλιστών (ΣΑΕΚ) και την έντονη διαφωνία του Συνδέσμου στην πρόταση για μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζουμε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι ένα βιώσιμο ΓεΣΥ.

Η υγεία πρέπει να μείνει μακριά από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του όποιου κλάδου και να έχει βασικό άξονα την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας, αλλά το ΓεΣΥ επιβάλλεται να είναι βιώσιμο και λειτουργικό.

Από την πρώτη στιγμή, είχαμε στηρίξει την απόφαση της Κυβέρνησης, να παραμείνει το Γενικό Σύστημα Υγείας στην αρχική μονοασφαλιστική του μορφή.

Όμως, βέβαια αυτό δεν φτάνει και χρειάζεται να υλοποιηθούν πολλά ακόμα στο χώρο της υγείας.

Ανησυχούμε, γιατί διαπιστώνουμε ότι ο διάλογος για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ έχει παγώσει.

Ανησυχούμε, γιατί η ψήφιση των νομοσχεδίων καθυστερεί.

Ανησυχούμε, γιατί η κυβέρνηση με τις πλάτες της Βουλής προχωρά σε νέες μελέτες που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στους σχεδιασμούς για το ΓεΣΥ και να μην αφήσει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.