Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη απάνθρωπη τακτική αποκοπής των επιδομάτων φροντίδας για τα ανάπηρα άτομα.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων με διπλή αναπηρία (κωφά και τυφλά άτομα), τα οποία εδώ και μερικούς μήνες αντιμετωπίζουν 20-30% μείωση στις παροχές επιδόματος από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας.

Όταν βλέπουμε να μειώνεται για ένα διπλά ανάπηρο άτομο το ήδη φτωχό επίδομα των χιλίων ευρώ, να μειώνεται στα οκτακόσια ευρώ, αγανακτούμε δίκαια.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε δηλώσει πρόσφατα δημόσια ότι θα επανέλθουν τα επιδόματα φροντίδας για τα άτομα με αναπηρία στα προηγούμενα επίπεδα του 2016.

Όμως η εξαγγελία δεν έγινε πράξη και τα άτομα αυτά ακόμα δεινοπαθούν, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι τα άτομα αυτά χρειάζονται εικοσιτετράωρη βοήθεια, συνεχή φροντίδα από εξειδικευμένα άτομα και συχνή φαρμακευτική υποστήριξη. Όλα αυτά στοιχίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα και δεν μπορούν να καλυφθούν από το φτωχό επίδομα των οκτακοσίων ευρώ.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις της για αποκατάσταση του επιδόματος φροντίδας των αναπήρων