Ο Δήμος Λευκωσίας για ακόμη μια φορά εκτελεί έργα τα οποία γίνονται εις βάρος του περιβάλλοντος της πόλης μας. 

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Άγιου Αντρέα στη Λευκωσία από τα εν λόγω έργα αποκόπηκαν και υλοτομήθηκαν πολλά δέντρα, ενώ υπάρχει κίνδυνος κοπής ή ξήρανσης μεγάλων πολυετών ψηλών πεύκων, τα οποία είναι προστατευόμενο είδος, και σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει τις παράλογες και αδικαιολόγητες πράξεις που γίνονται ενάντια στην φύση. .Τα δέντρα αποτελούν για όλους μας ένα πνεύμονα ανάσας, χαρίζουν ομορφιά στις πόλεις και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε διαδικτυακό ψήφισμα καλούν τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή της πόλης με το να «υπογράψουν» διαδικτυακά έτσι ώστε να σταματήσει ο Δήμος Λευκωσίας την κοπή των δέντρων. 

Η κλιματική αλλαγή πλέον αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, το να γίνονται τέτοιου είδους πράξεις το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χειροτερεύουμε την κατάσταση.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όλους τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν τις εγκληματικές ενέργειες που καταστρέφουν το περιβάλλον και τα δέντρα της πρωτεύουσας.