Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας, εκτός από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται από αυτή την κατάσταση σε σχέση με την δημόσια υγεία, έχει εντοπιστεί ακόμη μια παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας: σημειώνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προϋπήρχε σχετικά με τη σίτιση των αδέσποτων ζωών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν να συνεισφέρουν με ξηρή τροφή η με κονσέρβες για γάτους και σκύλους να έρθουν σε επαφή με τα κατά επαρχία γραφεία του Κινήματος

Παράλληλα κάνουμε έκκληση και σε όλους τους Δήμους – όπως ορθά έχουν φροντίσει με την προμήθεια και στήριξη των ηλικιωμένων – να στηρίξουν έμπρακτα και τα καταφύγια ζώων με τροφές.

Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να εγκρίνει έκτακτη οικονομική χορηγία για όλα τα καταφύγια των ζώων την οποία να προωθήσει άμεσα στα καταφύγια.

Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας και όλοι εμείς, πρέπει να μην ξεχνάμε την ανθρωπιά μας και κυρίως να μην ξεχνάμε και τα αγαπημένα μας ζώα. 

Και η πιο μικρή συνεισφορά είναι πολύτιμη.