Η Κυβέρνηση αντί της έγκαιρης διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός «προϋπολογισμού σωτηρίας» επέλεξε να καταθέσει στη Βουλή ένα προϋπολογισμό κυβερνητικής αυθαιρεσίας και τώρα προσπαθεί εκ των υστέρων να τα μπαλώσει.

Όσα αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Πολίτης” επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση πολύ αργά άρχισε να αντιλαμβάνεται τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο τόπος και τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τώρα θυμήθηκε ο Πρόεδρος ότι χρειαζόμαστε ένα «προϋπολογισμό σωτηρίας».

Αντί να προχωρήσει σε μια συλλογική διαβούλευση για ένα προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στις πρωτόγνωρες ανάγκες και να δίνει διέξοδο και προοπτική στην κρίση, η Κυβέρνηση επέλεξε να εκβιάσει τα κόμματα καταθέτοντας ένα προϋπολογισμό που ήξερε από την αρχή ότι θα καταψηφιστεί. Στο βωμό των κομματικών και επικοινωνιακών της σκοπιμοτήτων έβαλε την οικονομία σε περιπέτειες και το λαό σε ανησυχία.

Επέλεξε αντί να επιτρέψει τον έλεγχο των φακέλων των «χρυσών» διαβατήριων από το Γενικό Ελεγκτή να οδηγήσει την οικονομία στην κρίση. 

Τώρα πρέπει να ικανοποιήσει τις επιμέρους φιλοδοξίες και ατζέντες κομματικών αρχηγών, προκειμένου να μαζέψει – φασούλι φασούλι – τις αναγκαίες ψήφους βουλευτών και κομμάτων. 

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα προϋπολογισμό «εθνικής σωτηρίας» και όχι ένα προϋπολογισμό περιορισμένων προοπτικών και ικανοποίησης των εκλογικών σκοπιμοτήτων των βουλευτών και των αρχηγών κάποιων κομμάτων.