Η σημερινή συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην εφημερίδα “Πολίτης” αποδεικνύει πως δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τα πολύ σοβαρά ζητήματα πολιτικής αλλά και ηθικής που προκύπτουν από το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απολογείται εκ μέρους του δικηγορικού του γραφείου και των συγγενικών του προσώπων. Είναι όμως ακόμη πιο λυπηρό να συνεχίζει να εμποδίζει ο ίδιος και η κυβέρνηση του, τον έλεγχο του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα επιμένουμε στην πλήρη διαφάνεια για το σκάνδαλο των διαβατηρίων και ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία,  είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές , ακόμα και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το περιβάλλον του. 

Εξάλλου υπενθυμίζουμε ότι η θέση μας ήταν και παραμένει ότι το μέγα σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» θα έπρεπε να οδηγήσει σε παραίτηση κυβέρνηση και Βουλή και σε πρόωρες εκλογές.  

Όλα στη φόρα, όλα στο φως!