Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε υποστηρίξει και υποστηρίζουμε την εισαγωγή του θεσμού της κάρτας φιλάθλου.

Στον πρώτο χρόνο της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου σημειώθηκε θεαματική μείωση των επεισοδίων βίας εντός γηπέδων. Παράλληλα όμως μειώθηκε δραματικά και η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα 

Ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του μέτρου ανέδειξε κάποια προβλήματα και κενά. Η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να φέρει τροποποιητικό νομοσχέδιο πριν τον Ιούλιο για το όποιο έχει υποτίθεται διαβουλευτεί με τα σωματεία.

Κι ενώ αναμενόταν η κατάθεση του νομοσχεδίου μετά τον νομοτεχνικό έλεγχο από τη νομική υπηρεσία την περασμένη Πέμπτη οι βουλευτές μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών συμφώνησαν με την εισήγηση των ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ και συναίνεσαν στην κατάθεση πρότασης νόμου για αναστολή της κάρτας φιλάθλου.

Στη συνέχεια ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, φαίνεται να έκαναν δεύτερες σκέψεις ενώ το ΑΚΕΛ φαίνεται να δυσκολεύεται να συνταυτιστεί με την ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ. 

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άμεση κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου στη Βουλή , η τροποποίηση όσων αναφορών χρειάζεται και η έγκαιρη ψήφισή του χωρίς να χρειαστεί η αναστολή εφαρμογής του μέτρου, ούτως ώστε να ξεκινήσει και η νέα ποδοσφαιρική χρονιά με κάρτα φιλάθλου.

Όσον αφορά τα ανεπαρκή γήπεδα οφείλουν κυβέρνηση, ΚΟΑ, ΚΟΠ και σωματεία να δεσμευτούν ότι το συντομότερο θα επιλύσουν όλα τα τεχνικά προβλήματα χωρίς άλλη χρονοτριβή.