Δίνοντας συνέχεια στα όσα αποκάλυψε την περασμένη βδομάδα ο Γενικός Ελεγκτής έριξε ακόμη περισσότερο φως στις πτυχές τις οποίες έθιξε την πρώτη φορά που βρέθηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Με την χαρακτηριστική φράση «την ώρα που το καράβι βούλιαζε έκαναν σημειώματα για τις δωρεάν μετοχές», ο κ. Μιχαηλίδης έριξε εκ νέου τις ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών για τους χειρισμούς, συμπληρώνοντας ότι «έλεγαν ψέματα και παραπλανούσαν τους επόπτες»

Επιπλέον ο Γενικός Ελεγκτής αναφερόμενος σε συγκεκριμένα περιστατικά καυτηριάζει ευρύτερα την στάση του Υπουργείου λέγοντας ακόμα ότι ενώ διατηρούσε μια συγκεκριμένη στάση απέναντι σε αναδιαρθρώσεις δανείων,υπήρξε περίπτωση στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδη απέστειλε επιστολή προς τον Μάριο Κληρίδη την περίοδο που ήταν στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΣΚΤ για το δάνειο της συζύγου της κας. Κουρσουμπά.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν και επιστολές όπου ζητείται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για αναδιαρθρώσεις δανείων, γεγονός που χαρακτήρισε ο κ. Μιχαηλίδης ως παράδοξο.

Ανεχτικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα η παρέμβαση Μουσκάλη, η αύξηση των αριθμών των υψηλόβαθμων, επιμονή με επιχειρήματα του Γενικού Ελεγκτή για μη ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

Τέλος ο διορισμός Χατζηγιάννη και η εν αμφιβόλω ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του, μαζί με όλα τα πιο πάνω, συνθέτουν ένα σκηνικό που για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αλλά και τους πολίτες, διαφαίνονται ξεκάθαρα οι ευθύνες. Οι πολίτικες ευθύνες αναλαμβάνονται στις σύγχρονες πολιτικά κοινωνίες,

Τελούμε εν αναμονή, καρτερικά να δούμε πως θα απαντήσει ο Υπουργός και η Διοίκηση του Συνεργατισμού.