Καταδικάζουμε την απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων από το καθεστώς Ερντογάν. Απαράδεκτη η αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καταδικάζουμε την απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών  από το καθεστώς Ερντογάν. Είναι ολοφάνερο ότι προωθώντας εσκεμμένα και μεθοδικά τους ανθρώπους αυτούς στα σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προσπαθεί να εκβιάσει τις χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για να υποστηρίξουν στην αποτυχημένη επέμβαση του στη Σύρια. 

Αφού δημιούργησε το κύμα προσφύγων με την υπόθαλψη των τρομοκρατών στη Συρία και την πρόκληση μιας δεκάχρονης αιματηρής σύγκρουσης, τώρα που βλέπει το παιγνίδι του να χάνεται,  βάζει ως ασπίδα τους πρόσφυγες που ο ίδιος δημιούργησε. 

Η Ε.Ε. που χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια την Τουρκία για να φιλοξενεί τους πρόσφυγες μέχρι την επιστροφή τους στην Συρία έχει ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία.  Οφείλει να σταματήσει να ανέχεται τον Ερντογάν και να σταματήσει τα πολιτικά του παιγνίδια και όχι να προσπαθεί να τον καλοπιάσει για να τον απομακρύνει από τη Ρωσία.

Είναι απαράδεκτο να ακούμε ότι αναγκάστηκε η  Ελλάδα, η Κύπρος και η Αυστρία να θέσουν βέτο προκειμένου να αποτρέψουν την Ε.Ε. από το να εκδώσει απόφαση συμπαράστασης στη Τουρκία για τα γεγονότα στη Συρία.  Τι γυρεύει η Τουρκία στη Συρία κύριοι ευρωπαίοι εταίροι;  Τι γυρεύει στη Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο,  στη Λιβύη, στο Κουρδιστάν και στο Ιράκ; Σταματήστε επιτέλους τον επεκτατισμό του νεοθωμανού Ερντογάν.

Δώστε αμέσως βοήθεια στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει την επίθεση από το τούρκικο καθεστώς. Αφήστε τη στάση του επιτήδειου ουδέτερου.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών