Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση κατά του τεμένους Köprülü, στη Λεμεσό.  

Οι κακόβουλες ενέργειες στο προαύλιο του τεμένους όπως και τα συνθήματα στους τοίχους ενάντια στους μετανάστες και του Ισλάμ είναι καταδικαστέα. 

Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα ούτως ώστε να βρεθούν το συντομότερο οι δράστες για να τιμωρηθούν.

Παράλληλα καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να συνασπιστούν γύρω από μια κοινή απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία πριν να είναι αργά.

Πρέπει όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του νοσηρού και επικίνδυνου αυτού φαινομένου που φαίνεται να προωθείται στα πλαίσια ενός μοχθηρού πολιτικού λαϊκισμού. 

Δυστυχώς κάποιες δηλώσεις ή και πράξεις αρμόδιων της Κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστούν απόπειρα πολιτικής νομιμοποίησης τέτοιων ακραίων αντιλήψεων και πράξεων.

Για να έχουμε το ηθικό υπόβαθρο να καταγγέλλουμε τους Τούρκικους βανδαλισμούς σε χώρους θρησκευτικής λατρείας στις κατεχόμενες περιοχές, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στην τουρκοκατεχόμενη Κύπρο και να βάζουμε στο εδώλιο τις κατοχικές αρχές και την Τουρκία, πρέπει να παταχθούν εν τη γένεση τους, τέτοιες συμπεριφορές.  

Στην ελεύθερη Κύπρο, πρέπει να διασφαλίζεται η ανεξιθρησκεία και η θρησκευτική ελευθερία.