Η νέα επίθεση της Τουρκίας σε περιοχές του Κουρδιστάν στο Ιρακ είναι άκρως καταδικαστέα και πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Παράλληλα, εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση μας για την έλλειψη αντίδρασης από την διεθνή κοινότητα αλλά και από την Κυβέρνηση της Κύπρου που επίσης δεν εχει καταδικάσει την επίθεση.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε την αδιαφορία τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και της Διεθνούς Κοινότητας, που τηρούν πάντα μια ουδέτερη στάση όσον αφορά την εισβολή της Τουρκιας σε γειτονικες της χώρες, οπως το Ιρακ και την Συρία, δικαιολογώντας τις πράξεις της ως εκστρατείες επίθεσης εναντίον Κούρδων αυτονομιστών.

Διαχρονικά, εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι αγωνιστές υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, καθώς και το νησί μας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι θύμα της τουρκικής βαρβαρότητας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την Κυπριακή Δημοκρατία να αντιδράσει άμεσα και επιτέλους να καταδικάσει τα εγκλήματα της τουρκικής επιθετικότητας.