Η 21η Απριλίου, φέρνει στο νου μας την ημέρα που καταλύθηκε η Ελληνική Δημοκρατία από  το ξενοκίνητο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών.

Οι συνέπειες της δράσης της Χούντας είναι γνωστές για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για το λαό της Κύπρου διότι τις βιώνουμε ακόμα. Η 21η Απριλίου ήταν η αρχή των δεινών της Κύπρου. Η μισή μας πατρίδα, βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή ενώ η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της χώρας μας βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της Τουρκίας, λόγω του πραξικοπήματος της Χουντας των Αθηνών εναντίον της δημοκρατικα εκλελεγμενης κυβέρνησης της Κύπρου. Η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε τα δεινά που οι αυτόκλητοι «σωτήρες» σε Ελλάδα και Κύπρο προκάλεσαν στον Ελληνισμό και στην πατρίδα μας.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα καθιστά καθήκον όλων των Κυπρίων τον διαρκή αγώνα για την προστασία της Δημοκρατίας από κλασσικές και σύγχρονες απειλές. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς οφείλει να περιθωριοποιήσει όσους καπηλεύονται το όνομα του έθνους, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους νοσταλγούς της δικτατορίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απογοήτευση των πολιτών από τα διεφθαρμένα κόμματα και τις κυβερνήσεις της διαφθοράς για να περάσουν τα μηνύματα μισαλλοδοξίας και του φασισμού.