Εν καιρό κορωνοϊού που όλοι μας περνάμε δύσκολες ώρες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους συνανθρώπους μας, κάποιοι επιτήδειοι δεν δίστασαν να δείξουν τον απάνθρωπο και κτηνώδη χαρακτήρα τους σε μια γατούλα που ζούσε στο Κοιμητήριο του Μενεού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελία – που περιλαμβάνει και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – οι δράστες αρχικά έβγαλαν το μάτι της γάτας  και στις 31 Μαρτίου της έκοψαν τα πίσω πόδια. Η γάτα ήταν έγκυος και ήθελαν να την σκοτώσουν όπως σκότωσαν – σύμφωνα με καταγγελίες – και τόσες άλλες έγκυες γατούλες. Δυστυχώς η άτυχη γάτα βρέθηκε μέσα σε θαμνώδη τριανταφυλλιά και το σωματάκι της γεμάτο με αγκάθια.  Μετά την κακοποίηση της και πάρα τον ακρωτηριασμό της (έχασε το ένα μάτι και τα δύο πίσω πόδια) η γάτα γέννησε στις 7 Απριλίου 2020. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι μιλούν για άτομα γνωστά που έχουν προβεί και στο παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις στο κοιμητήριο του Μενεού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Επαρχίας Λάρνακας καταδικάζουμε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις ενάντια σε αθώα ζώα. Ζητούμε άμεσα να γίνει διερεύνηση από τον Αστυνομικό σταθμό Κιτίου και το Δημαρχείο Μενεού – Δρομολαξιάς ώστε να βρεθούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Παρακαλούμε όλους όσους έχουν πληροφορίες όπως επικοινωνήσουν με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου στο τηλέφωνο: 24804520